Sankofa Counseling BVOmgangsbegeleiding

Omgangsbegeleiding bij Sankofa Counseling

Bij Sankofa Counseling begrijpen we dat het opbouwen en onderhouden van gezonde ouder-kindrelaties complex kan zijn, vooral binnen een multiculturele context. Onze omgangsbegeleiding biedt gespecialiseerde ondersteuning om ouders en kinderen te helpen bij het navigeren door uitdagende situaties, zodat zij sterke en positieve relaties kunnen opbouwen.

 

  • Wat is Omgangsbegeleiding?

Omgangsbegeleiding richt zich op het faciliteren en ondersteunen van contactmomenten tussen ouders en kinderen, vooral in situaties waar de relatie onder druk staat door bijvoorbeeld scheiding, conflict of andere omstandigheden. Ons doel is om deze momenten veilig, constructief en betekenisvol te maken voor alle betrokkenen.

 

  • Veilige en Neutrale Omgeving

Wij bieden een veilige en neutrale omgeving waar ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten en tijd samen kunnen doorbrengen. Deze ruimte is ontworpen om een positieve en ontspannen sfeer te bevorderen, wat bijdraagt aan een betere interactie tussen ouder en kind.

 

  • Begeleide Omgangsmomenten

Onze ervaren begeleiders zijn aanwezig om het contact tussen ouder en kind te ondersteunen en te begeleiden. Zij bieden hulp bij communicatie, activiteiten en het omgaan met eventuele spanningen of conflicten. Dit helpt om de interactie soepel en positief te laten verlopen.

 

  • Culturele Sensitiviteit

We erkennen en respecteren de diverse culturele achtergronden van onze cliënten. Onze begeleiding is afgestemd op de culturele waarden en normen van uw gezin. We helpen ouders en kinderen om culturele verschillen te overbruggen en gemeenschappelijke grond te vinden.

 

Onze Aanpak

  • Individuele Benadering

Elk gezin heeft unieke behoeften en uitdagingen. Wij starten met een grondige intake om een goed begrip te krijgen van uw situatie en stellen vervolgens een op maat gemaakt begeleidingsplan op. Dit plan is specifiek gericht op het verbeteren van de omgang tussen ouder en kind.
We kijken naar het geheel van uw situatie, niet alleen naar de omgangsmomenten. We bieden aanvullende ondersteuning en advies op het gebied van opvoeding, communicatie en conflictbemiddeling, zodat de omgangsmomenten in een bredere context worden verbeterd.

 

  • Empathie en Vertrouwen

Bij Sankofa Counseling hechten we veel waarde aan een vertrouwensvolle relatie met onze cliënten. Onze begeleiders bieden een warme en ondersteunende omgeving waar u en uw kinderen zich op hun gemak kunnen voelen. We luisteren zonder oordeel en werken samen met u aan het opbouwen van een positieve ouder-kindrelatie.